Zomertijd en wintertijd automatisch aanpassen in WordPress

2x per jaar is de aankondiging er weer. Inderdaad het is dan weer zomertijd of wintertijd en vannacht om 03.00 uur moet de klok een uur terug of juist vooruit gezet worden. Ook WordPress maakt gebruik van een klok. Vooral bij het inplannen van blogs en versturen va mailingen via FluentCRM is deze tijd erg belangrijk. Als je immers je mailing op een bepaalde tijd verstuurt en je blog staat nog niet online, kan dat bezoekers van de website afjagen en er voor zorgen dat ze niet meer terugkomen.

De tijd instellen in WordPress

Standaard wordt gekeken naar de tijd in Greenwich, om deze tijd te veranderen naar onze tijd is dat voor je WordPress tijdzone UTC+1 in de wintertijd en in de zomertijd UTC+2 later. Als je deze instelling behoudt, zal je de tijd dus elke keer Handmatig aan moeten passen. Kan dit niet handiger?

Ja zeker, er is nu een handigere optie in WordPress. Dit is namelijk het gebruik maken van de plaats waar je bent. Hierdoor zal de tijd automatisch aangepast worden.

Voor Nederland stel je de tijd in op Amsterdam, en voor België op Brussel Met deze instelling heb je geen omkijken meer naar de juiste tijd als de seizoenen wisselen!

Hoe kan ik deze instelling in wordpress verander?

Ja logt in op da admin van je website en gaat dan vervolgens naar de pagina Instellingen >Algemeen

vervolgens halverwege de pagina ga je naar Tijdzone standaard staat deze op UTC +0 of +1
klik op het pijltje naar beneden.

en scrol naar boven tot je EuropaAmsterdam tegen komt, of Brussel voor België.

Als laatste niet vergeten om onder aan de pagina te klikken op “Wijzigingen opslaan”

nu hoef je er nooit meer een om te kijken en zal de Zomertijd en wintertijd automatisch aanpassen in WordPress.

We hopen dat het je met deze WEBuitleg lukt. Als je ergens mee zit of iets niet snapt, kun je dat hieronder laten weten. We helpen je graag verder en misschien hebben anderen ook deze vraag.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *